12 Şubat 2010 Cuma

Ben Seni Senede Bir Gün Sevdim O da Bugün Sevdim

Aslında bu konuyla ilgili yazmaya niyetim yoktu. Sevmem tüketizm çılgınlığı yaşatan günleri. Yazılanları da sevmem, nasıl çıktığı hakkında çıkan haberleri de ama sabahın kör bir vakti kahvaltıdan sonra kahvemi içip, net aleminde dolaşırken, gördüğüm bir reklam sinirimi bozdu. Reklamları severim aslında eğlenceli olurlar kimi, kimisi de sinir bozucu, insanı aşağılayıcı reklamlardır ki, bunlardan nefret ediyorum. Nasıl bir reklamcılık zihniyeti vardır anlamadım. En basitinden bir örnek Altınbaş'ın reklamı mıydı? "Şu kadarcık birşey yeter" Açlık sınırının simit çayla hesaplandığı bir ülkede yaşıyoruz ey reklam dünyasının yöneticileri, ne pırlantası. Bir de şu kadarcık birşey miş.

Konudan konuya atlamakta üstüme yok. Sinirlenince böyle oluyorum. Anlatacağım bu değil aslında. Sabah gördüğüm reklamdan bahsediyordum. Bir Ipod reklamıydı, bir mp4 ve ipod resmi. Mp4 ün altında beni seviyor yazıyor. Ipod'un altında Beni çok seviyor yazıyordu. Yok ya sevginin büyüklüğü, aldığın hediyenin büyüklüğüne göre mi ölçülüyor. Yani sevgi aslında maddiyat öyle mi? Eğer öyleyse sevmesin beni kimse param yok benim.

Bir haber izlemiştim. Sevgililer günüyle ilgili. Adamın birine soruyorlar. "İşler nasıl" Çiçekçiydi. "Süper abla en çok bugün kazanıyoruz" Sonra muhabir çiçeğin fiyatını sordu. " Bu çiçek ne kadar" "20 lira" " Normal günde ne kadar "10 lira" Fiyatlarını sallıyor olabilirim. Uzun zaman önceydi. Ama arada %100 fark olduğunu hatırlıyorum ve adam bunu söylerken yüzü bile kızarmadı. Suratında "Nihohaha siz salaksanız ben ne yapayım" der gibi bir ifade vardı.

Sevgililer günü, toplumun bize dayattığı tüketim çılgınlığından başka birşey değildir. Toplum dayatmasından ve sağda solda çıkan haberler yüzünden insanlarda beklenti de oluşur. " Ay sevgilim bana ne alacak acaba" "Bugün beni nereye götürecek acaba" "Sevgililer gününde ne yapacaz acaba" vs vs vs gibi. Ne yapacaksın diğer günlerde ne yapıyorsanız onu yapacaksınız.

Sevgililer gününde kavga eden insanlar tanıyorum." Bugün sevgililer günü ve sen bana hiçbirşey almadın" Oysa daha önce aldığı bir sürü şey vardı. "Olsun bugün özel gün almalıydı" Allahım!!! Senede bir gün sevilmez ve sevgi maddiyatla ölçülmez. Sevgilisi olanlar için her gün sevgililer günü olsun

3 yorum:

Aşk ve Zehir dedi ki...

sevgili(LER) günü!!! adında tutarsızlık olan bu güne kim inanır ki.. haahhh... sakin ol arkadaşım sakln ol, seven adama hergün sevme günü, sevgili günü :)

stuven dedi ki...

dur bi soluklan:)) güzel yazı olmuş. eline, diline sağlık. hiçbir zaman bu tür beklentilerim olmadı -kaldı ki olmamalı-

gölge dedi ki...

Aşk ve Zehir; değil mi sevene her gün sevgililer olmalı sinirleniyorum ben böyle haberlere
Stuven; sen bir de klavyeden sesleri duyuncan :) sevgiliden birşey beklemek anlamsız zaten o zaman o ilişkide menfaat vardır