16 Kasım 2009 Pazartesi

Dikkat! Satış Elemanı

Uzun zamandır yazmıyordum. Diğer sitemle ve face fan sayfasıyla uğraşmaktan pek vakit bulamadım. Anlatacak, yazacak çok şey var aslında. Haberleri okudukça bir sürü yazacak şey çıkıyor, gerçi bir çoğu sinir bozucu haberler, okkalı küfürler savuruyorum etrafa bir de dükkanda tek başına satış elemanlığı, ön muhasebe elemanlığı ve sekreterlik yapınca, bir sürü ilginç ve garip insanla karşılaşıyorsun.
En çok başıma gelen olay, bir ürün yoksa yoktur veya kalmamıştır. Ürün için hiç mi yok demenizin bir anlamı yoktur. Elimizde hiç kalmadı diyorsak hiç kalmamıştır hala ısrarla 1-2 tane bile mi yok diye ısrar ederseniz gerçekten sinirleniriz. En nihayetinde ürünleri evimize götürmüyoruz. Olsa neden vermeyelim.
Alışverişe geliyorsunuz ürün alıyorsunuz ve neyin nerde olduğunu bilmediğiniz için sürekli satış elemanına soruyorsunuz. Buraya kadar sorun yok. Görevidir size vermek zorundadır. Ama size gelen bir telefonda muhabbetinizi uzatmanız sinirlenmemize neden olur. Gerekli ve önemli olduğu zaman ve kısa tutulduğu zaman sizi anlayışla karşılaşırız. Ama gereksiz ve sırf muhabbet etmek için açtıysan o telefonu, unutmayın ki orda size bakmakla görevli olan bir İNSAN var. İşim var sonra ben seni arayayım mı demek o kadar da zor değildir.
Sürekli alışveriş yaptığınız yerdeki satış elemanlarıyla iyi anlaşıyor olabilirsiniz. Normaldir, satış elemanları herkese güleryüzlü davranmak zorundadır. Artık tanımışsınızdır. Ama onlarla enseye tokat, kanka muhabbeti yapmayın. Gerçekten sevmiyoruz.
Her dükkanda veya her toptancıda belirli bir fiyat politikası vardır. Size indirimi yaparlar. Ama indirim yapıpta söylediği fiyattan da indirip bir de "Bu kadar para yeter" derseniz gerçekten satış elemanlarını zor durumda bırakırsınız ve fiyatı siz belirleyeceksiniz, bizim ne işimiz var.
Sırf erkekler çalışıyor olabiliriz. İçerde erkek müşterilerde olabilir. Tanıdık olupta içeriye saçma sapan birşekilde girmeyin. İçerde bayan müşterilerimizde olabiliyor. ( Bunu açıklamam lazım sanırım; Çalıştığım yer sanayide, yaz günlerinin birinde bir adam geldi ve tişörtünü göğsüne kadar sıyırıp ellerini de göbeğinin üstüne koyup göbeğiyle tempo tuttu)
Bir de bir sürü insan gelip alacağınız şey aynıysa tek tek söylemeyin. Mesela 2 ltlik kavanozu bir seferde 6 tane getirebilirim. Ama tek tek kavanozları istemeniz ve bizim 6 sefer içeri gidip getirmemiz bizim için gerçekten hoş değil ve bu bize işkence.
Evet ben bir satış elemanıyım ve unutmayın ki aynı zamanda müşteriyim de :)
(Gerçekten satış elemanlarını anlayanları tenzih ediyorum)

3 yorum:

Aşk ve Zehir dedi ki...

Bayağı birikmiş be Gölge, bu kadar açma arayı bir daha :)

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

dikkat!satış elemanı gibi görünen sinema eleştirmeni :)

gölge dedi ki...

:)))