29 Eylül 2009 Salı

Bi sakin olun

Koşuşturma ile geçiyor günlerim. Daha bugün farkettim ki ben yaklaşık bir haftadır akşam yemeği yemiyorum. Evime gidip koltuğuma oturduğumda, hiç kalkasım gelmiyor. Yatağa bile resmen sürünerek gidiyorum. Koşuşturuyorum, ben koşuşturuyorum, patronlar koşuşturuyor, müşteriler koşuşturuyor, herkes ama herkes bir koşuşturma ve telaş içerisinde. Bazen çarşıya çıkıyorum, bir kafeye gidip kahvemi içerken insanları izliyorum. Herkes koşuşturuyor. Hiç kimse hayatın tadını çıkartmıyor. Akrep yelkovanı kovalıyor, saatler günleri, günler haftaları vs vs vs. Hep bir kovalamaca bir koşuşturma içinde geçiyor hayatımız sürekli bir koşturmaca ve kovalamaca içinde. Aşklar, sevişmeler, sevgiler ve hatta cinayetler bile koşuşturma içerinde yapılıyor. O kadar çok işimiz var ki. Fast food ilişkiler yaşıyoruz. Ama bir şey söyleyeyim o kadar çok alışmışız ki koşuşturma ve kovalamacaya. Biri çıksa dese ki hepiniz "DURUN Bİ SAKİN OLUN" hepimiz birbirimize çarpararak düşeriz.
Neyse ben çok yoruldum. Kim söylüyordu o aklıma geldi birden "Tutamıyorum zamanı"

7 yorum:

Aşk ve Zehir dedi ki...

tutamıyorum zamanı
ve tutunamıyorum hayata!

işte bu yüzden, sırf bu yüzden...

cache dedi ki...

bizim içimizdeki saat durdu geçmişte bir yerde..

Ve hayat bir ölünün kolunda hala işleyen bi saat gibi.. Akıp gitmekte..

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

çünkü dursalar kalplerinin olduğunu farkedecekler bi dursalar duygularıyla yüzleşecekler,korkuyolar...

y. dedi ki...

durmam koşuyorum hayatı yakalamam lazım.sana ne yav kardeşim,kapat kapını gül geç bu olanlara sen.şaka bir yana ben hayatı x32 fw tuşuyla seyrediyor gibiyim,camı açıyorum sanki yağmur bile hızlı yağıyor, kapatıyorum zaman benim hızıma dönüyor.sen de nefes almayı unutma emi.

gölge dedi ki...

Aşk ve zehir; evet sırf bu yüzden...

cache; saat dursun, zaman dursun, çok yoruldum

mlk; ne yazık ki durmuyorlar, korkularıyla duygularıyla yüzleşmemek için sürekli koşuyorlar ve koşturuyorlar

y; ara sıra birinin bana hatırlatması lazım nefes almayı, ya da nefes almak için serbest bırakmaları

y. dedi ki...

bıraz o.a okumalısın ne der,yavaştır yaşamın anlamı,diğerlerini konuşmaya değmez,bırak koşarak yaşasınlar yağmurda bile az ıslananlar.

gölge dedi ki...

Uzun zamandır o.a okumadım ve o.a larım kayıp. Kitapçıma gittim geçen gün eksik kitaplarımı tamamlayayım diye o.a ya baktım baktım. Sonra nedense vazgeçtim. Hakan Günday'ı aldım ve çıktım. O gün bir sürü kitap varken aklımda bir tek kitap alıp çıktım. Eve gelirken neden tek kitap alıp çıktığımı düşündüm. Bulamadım