24 Ağustos 2011 Çarşamba

Günlükten Notlar -II-

*Merhaba
*Taşınıyorum ve her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum.
*Taşınmanın en zor yanı eşya toplamak bende, bende nakliyat şirketlerine güvenmediğim için kendi nakliyat şirketimi kurdum üstelik bedava çalışıyorlar. Bu taşınma işinde hiçbir şey zorlamıyor da kitaplarımı ve filmlerimi toplamak zor olacak, Hadi topladım, bir de onları boşaltıp, türlerine göre ayırmak, hizaya sokmak, kitaplığa yerleştirmek gerek. Çok işim var çoook.
*Taşınma olayımı gizli tutmaya karar vermiştim. Sadece 3 kişi biliyordu, en azından ben 3 kişiye söylemiştim ama artık tüm mahalle biliyor. Bazı insanlar lakaplarını sonuna kadar hak ediyor. Eee onun adı Ayaklı gazete.
*"Ben evleniyorum" dediğim zaman ciddi ciddi kutlamalar yapacak insanlar tanıyorum. Benden çok bıktıklarını düşünmeye başladım. Söz evlenirken düğün videomu "Düğün Tv" ye vereceğim, cümle alem öğrensin evlendiğimi.
*"Evlilik, kazandığına pişman olacağın bir oyundur" Chamfort
*Geçen notlarda "göbek deliğine su kaçınca oruç bozulur" hadisesini anlatan arkadaşım sevgili Pınar Korkmaz 'a teşekkür etmeyi unutmuşum, iimdi edeyim. Teşekkürler Pınar..
*Barbie ve Ken bir zamanlar ayrılıyordu hani. Ayrılmamışlar efenim, reklam kokan hareketlermiş bunlar üstelik Havaide tatil yapıyorlarmış. İşte ortaya çıkardığım gerçek burada
*Yokluğumda çok kitap okudum. Senaryo Yazımı John Castello, Senaryo Yazarları İçin Psikoloji William Indick, Dünya Sinemasında Akımlar Esen E.Coşkun, Game of Thrones dizisinin kitabı Taht Oyunları George R.R.Martin
*Yokluğumda çok film seyrettim.Eleştirilere pek kulak asmasam da, eleştirinin mükemmelliğine kanıp, ters köşe olacağımı düşündüğüm fakat değil ters köşe düz köşeye bile gidemediğim Akılalmaz, animasyon tekniğinin çok iyi olmasına rağmen çocuk filmlerinin ötesine geçemeyen Arthur ve Minimoylar üçlemesi, herkesin övmesine rağmen, benim sevemediğim, çok kopuk bir film olan Vay Arkadaş, Manik,Tik,Dildo., 2incisinin hezimetinden sonra, nasıl bir cesaretle çekildiğini hala anlayamadığım, gereksiz oyuncularla ve çok fazla gürültüsüyle rahatsız eden Transformers. “Daha önce batırdığımız tüm Harry Potter filmleri için özür diliyoruz” diyerek yapılan ama bence yine tam olmamış Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Part 2. ve yine beğenmediğim, üstüne, tüm olumsuz eleştirilere rağmen gül koklatmadığım, Tim Burton yapımı Maymunlar Cehennemi'nin yanına bile yaklaşamayan Maymunlar Cehennemi Başlangıç. Hep beğenecek değilim filmleri.
*Mini öykü: Yemeğimi yerken masamın bir köşesine konan sinek, başını kaşımaya başladı. Göz göze geldik, iki dakikaya yakın bakıştık, sinek ne bakıyorsun der gibi baktı ve arkasını dönüp kafasını kaşımaya devam etti ve ben de yemeğimi yemeye.
*Şimdi siz bunu dinleyin ben de uyuyayım.
*İletişmek için sosyal medyanın neredeyse her yerindeyim
http://twitter.com/#!/zgrkst
http://www.formspring.me/zgrkst
http://www.facebook.com/vedric

19 Ağustos 2011 Cuma

Günlükten Notlar -I- (Yine Yeni Yeniden)

*Selam
*Arkadaşımın aldığı, daha doğrusu hediye ettiği Süperman tişörtünü annem beğenmedi, oysa ben artık gizli kimliğimi ifşa etmek istiyordum. Ne öyle bakıyorsunuz ekrana inanmadınız mı Süperman olduğuma? Boyum 35 cm daha uzun, enim 20 cm daha geniş, saçlarım biraz daha gür, gözlerim mavi olsaydı, Christopher Reeve'in hık demiş burnundan düşmüşüydüm.
*Pratik Bilgiler; Danaburnu, toprak altında yaşayan, bitkilere zararlı bir kımıldır ve bitkileri köklerinden yerler. Danaburnundan kurtulmanın yolu ise, ona dayanamayacağı bir şey vermektir. Danaburunları alkoliktir, önüne bir tas bira koyup, dertlerini dinlerseniz, içip içip kahırlarından ölürler.
*Ramazan gelince, bir dolu soru başlar, bu sorular genelde orucun bozulup bozulmayacağı ile ilgili garip garip ve saçma sapan sorulardır. Bu sene sorular daha başlamadı diyordum ki, ilk soru Petek Dinçöz'den geldi,"Mayoyla denize girmek orucu bozar mı?". Bir arkadaşımda denizde, göbek deliğine su kaçar diye orucu bozulacağını söyleyen bir insanla tanışmış. Söylediğinden beri göbek deliğimi inceliyorum, içeri bir şeyler sokmaya çalışıyorum ama olmuyor, belki iftar saatinde oluyordur. Orucumu göbek deliğimle açmayı deneyeceğim, bakalım kısmet.
*Bırak gitsin, dönerse... yavşaktır. Çocuk oyuncağı mı lan bu. "Ben başka kadınların/erkeklerin koynunda biraz zaman geçireyim. Sıkıldığımda dönerim" mi diyorlar. "Başkalarının kollarında yapamadım, sana geldim sevgilim"
*Teoman müziği, Sinem Kobal ve Audrey Tatou oyunculuğu, generaller orduyu bıraktı, bir baktım ki benim bırakacak bir şeyim yok lan, resmen çok üzülüyorum kendime.
*Bilgisayarım transformers olma yolunda hızlar ilerliyor, her akşam benim için şarkı seçiyor, zevkimi öğrenememiş yalnız. Sanırım burada benim borum öter, benim zevkime saygı duyacaksın diyor şair. Aman şair demişim bilgisayarım.
*Ankara'daki Anafen dershanesi öğrenci kayıtlarında, ön koşulları arasına "dershane içindeki kız-erkek arkadaşlığı duygusal boyuta taşıyan öğrencinin kaydı silinir." ifadesini koydu. Peki duyguları nasıl ölçecekler, duygu ölçer diye bir alet mi icat edildi? Aralarından,  şüphelendikleri kişileri seçip alete üfletiyorlar mı?  Ya da nette Aşk Ölçer diye birşey vardı onu mu kullanıyorlar? Nedir yani anlamadım ben.
*İran Kültür Bakanlığı, yayınevlerinden, Hüsrev-ü Şirin hikayesinde yer alan "yalnız kalabileceğimiz bir yere gidelim" ya da "elele tutuşmak" gibi ifadelerin çıkarılmasını istedi. 800 yıllık bizdeki adıyla Ferhat ile Şirinden bahsediyorlar. Tanıdık geldi mi?
*"Müdahale edilmezse aklına esen orkestra kurar" diyerek sokak müzisyenlerini yasaklamasını haklı göstermeye çalışan Beyoğlu Belediye Başkanı, gelen tepkilerden olacak ki "Gürültü yapmadan çalabilirler" demiş. Gürültü yapmadan müzik yapmak, bundan sonraki hedefim, bunu başarırsam zenginim.
*Zenginlik demişken Castin Bibere sesleniyorum burdan "Senin asıl baban benim oğlum yuvana dön"
*Ben Castin'i almaya gidiyorum. Döndüğümde herşey daha farklı olacak.
*Biterken saygıyla tıklayın
.